Donderdagavond 13 juni vond er bij het Rembrandt Theater een kleine manifestatie plaats. Naast de genodigde buurtbewoners had ook een andere groep Arnhemmers gemeld te zullen komen, om als eerste symbolisch het markante gebouw in een kring te omhelzen en vervolgens met een select gezelschap mee te praten over de toekomst van het theater.

Namens Arnhem Centraal gingen fractievolgers Martijn van Butselaar en Pascal Obma ook even een kijkje nemen. Even leek het erop dat de geplande ‘groepsomhelzing’ van het Rembrandt Theater (letterlijk) in het water zou vallen door de plensbuien die op dat moment uitbraken, maar een korte opklaring gaf genoeg tijd om het toch uit te voeren. Nadien werd er binnen verder gepraat over hoe de toekomst van het Rembrandt Theater eruit zou kunnen zien.

Het Rembrandt Theater is voor Arnhem Centraal, net als de vele andere monumenten in onze stad, een object dat hoort bij het gezicht en de identiteit van Arnhem. Het is tevens burgerparticipatie ten top dat actieve inwoners van Arnhem nu de handschoen oppakken om weer iets van het Rembrandt Theater te gaan maken.
Arnhem Centraal is dan ook trots op initiatiefneemster Amy Mabel Kimberly en we wensen haar veel succes met de verdere voortgang van haar ideeën!

Gerelateerde berichten