Arnhem Centraal is verheugd dat het college heeft besloten om een proef te doen in drie wijken om grofvuil gratis te laten ophalen, Hiermee geeft de wethouder invulling aan het besluit van de gemeenteraad.
Dit naar aanleiding van onze tijdens de begrotingsbespreking aangenomen motie Experimenten afval.
Veel mensen hebben niet de mogelijkheid om naar het afvalbrengstation te komen, door gebrek aan passend vervoer, door leeftijd of door de kosten die dit met zich meebrengt.
Wij dienden dit voorstel in, om te voorkomen van veel zwerf- (grof-)vuil naast de containers. Dit steeds laten ophalen kost ook heel veel geld, dan is het beter om het als service een aantal keer per jaar te laten ophalen. Zo houden we de wijken schoon en leefbaar.

Er zijn voor deze proef wel een aantal regels:
In de wijken Geitenkamp en Arnhemse Allee kunnen inwoners op drie vaste dagen gratis hun kapotte spullen aanbieden. Suez komt het grofvuil ophalen op 6 juni, 27 juni en 18 juli. “Wel moet er eerst een telefonische afspraak worden gemaakt. Dat is een voorwaarde”, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem.

In de wijk Malburgen kunnen bewoners in de periode van 17 juni tot 18 oktober maximaal drie keer een telefonische afspraak maken waarna de kraakwagen kosteloos voor komt rijden. Zij spreken zelf af op welke dag dit gebeurt.

Op naar een schoner Arnhem! Samen met de Arnhemmers voor de Arnhemmers!