Op uitnodiging van Astrid Aries van the Golden Oldies Shop, is Martijn van Butselaar namens de fractie van Arnhem Centraal een kijkje wezen nemen.

Achter La Place, in het voormalige V&D gebouw, is the Golden Oldies Shop te vinden. Wat opvalt is het echte huiskamergevoel, alles komt namelijk van de kringloopwinkel en is ook te koop. Dus als er een stoel verkocht wordt, wordt er door hen zo weer een nieuwe aangeleverd, zo wordt het sfeervolle gevoel van een huiskamer uit grootmoeders tijd behouden.

Astrid vertelde dat er in en om het centrum van Arnhem weinig te doen is voor ouderen en dat ze daarom op dit idee kwam. Eigenlijk is het dus een winkel en ontmoetingscentrum in één. De ouderen komen hier en kunnen allerlei workshops volgen en de spullen die ze daarbij maken worden dan in de winkel weer te koop aangeboden. Zo kan de winkel ook blijven bestaan en kunnen er andere activiteiten worden georganiseerd.

Veel ouderen uit het centrumgebied maken hier al gebruik van, maar uiteraard mogen ouderen uit de andere stadsdelen ook zo aansluiten.

Arnhem Centraal vindt dit soort initiatieven die vanuit de inwoners zelf en dus uit de stad komen fantastisch. Een initiatief vanuit de betrokkenheid bij ouderen en waar duidelijk behoefte aan is. Eenzaamheid komt namelijk veel voor bij deze groep Arnhemmers. Mooi om te zien dat al veel ouderen hun weg hebben gevonden. Dus als u enthousiast bent geworden en binnen de doelgroep past, ga dan gerust eens kijken. Kijk wel even op onderstaande agenda.

Astrid bedankt voor het delen van je verhaal en de gastvrije ontvangst. Een mooi voorbeeld hoe we Arnhem samen een stuk mooier kunnen maken voor iedereen!

 

Gerelateerde berichten