Door de coronacrisis is het leven van veel mensen veranderd. Mensen zijn meer thuis en er zijn minder ontmoetingen met anderen. Een dier in je nabijheid kan dan voor afleiding of troost zorgen.
Daarnaast is nu de avondklok afgeroepen waarbij het uitlaten van een hond één van de uitzonderingen is om toch nog even β€˜s avonds de deur uit te mogen.
Platforms die vrijwillige uitlaat regelen voor honden waarvan het baasje dat zelf niet kan, zien een enorme groei van het aantal aanmeldingen.
Ook bij de asielen zijn honden en katten β€˜niet aan te slepen’

De fractie van Arnhem Centraal en de Partij voor de Dieren maken zich zorgen dat de vraag naar huisdieren impulsief en van tijdelijke aard is, en op termijn deze dieren weer bij het asiel terecht komen.Β Zeker nu de aanschaf van een hond een oneigenlijk middel kan zijn om de avondklok te “omzeilen”.
Dit lijkt ons niet in het belang van de handhaving en al helemaal niet in het belang van de honden. Immers de aanschaf van een hond of welk dier dan ook, dient nimmer impulsief plaats te vinden, laat staan dat deze aanschaf bedoeld is om wettelijke regels te omzeilen

Daarom hebben we de volgende vragen aan het college:

  • Deelt het college de mening van Arnhem Centraal en de Partij voor de Dieren dat het aanschaffen van een hond ten einde de avondklok regels te omzeilen ongewenst is?
  • Is het college het met de fractie van Arnhem Centraal en Partij voor de Dieren eens dat het voorkomen van deze vorm van dierenmisbruik belangrijk is ?
  • Is het college bereid op korte termijn al het mogelijke te doen om deze vorm van dierenmisbruik te voorkomen, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met asielen om een verplichte wachttermijn in te stellen in het geval van de gewenste aanschaf van een hond?

Gerelateerde berichten