De komende weken geeft Arnhem Centraal de ruimte aan een aantal kandidaten om zich voor te stellen aan de stad en te vertellen waarom zij zich kandidaat stellen.

Onze eerste kandidaat is Hasssan Razza (60 jaar, Presikhaaf). Hij staat op plek 10.

Wat vind je dat mensen over jou moeten weten als ze op jou gaan stemmen?
Dat ik de belangen van de Arnhemse burger, namelijk het geluk, het welzijn, de gezondheid en de veiligheid, hoog in het vaandel heb. Graag wil ik ervoor zorgen dat de Arnhemse burger meedoet, participeert en vooruitkomt, ongeacht achtergrond, beperking, etniciteit, seksuele geaardheid etc.
Ik ben betrokken en heb een sterke gevoel voor rechtvaardigheid. Rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en inclusie, dat is mijn mantra.

Wat kun je ons vertellen over je achtergrond en bezigheden?
Ik ben een sociale, maatschappelijk betrokken persoon die zijn idealen niet verloochent. Ik ga pragmatisch aan het werk. Ik zoek mijn medestanders en probeer mijn tegenstanders op respectvolle wijze te overtuigen van ideeën ten gunste van de belangen van de Arnhemse Burger.

Door mijn handicap en achtergrond heb ik tijdens mijn leven geleerd dat niets doen geen optie is. Dat verpieteren, klagen en zeuren niets bijdraagt aan mezelf en zeker niet aan mijn omgeving. Zaken waar ik geen invloed op heb, laat ik met enig gezond wantrouwen aan anderen om me heen, die er wel invloed op hebben.  Als vrijwilliger ben ik betrokken bij het APCG (Arnhemse Platform voor Chronische zieken en Gehandicapten). Daarnaast ben ik kaderlid van Spierziekten Nederland, lid van de adviesraad Arnhem en per 1 januari onafhankelijk voorzitter van de cliëntenraad Innoforte, een verpleeghuis voor ouderen.

Welke hobby’s of specifieke interesses wil je graag met ons delen?
Ik lees graag, wandel met mijn partner en praat graag met haar over o.a. kwesties in de samenleving. Ik hou een oogje in het zeil bij de buren, kook af en toe graag voor hen, vraag wat ze nodig hebben en hou contact. Ik ben een sociaal bewogen mens.
Ik creëer momenten om terug te blikken en vooruit te plannen

Hoe denk je over onze stad? Wat vind je goed en wat zou je willen veranderen?
Ik ben een getogen Arnhemmer, ik verhuisde van Casablanca naar Arnhem op mijn 15de. Sindsdien hou ik van Arnhem, it is the place to be.

Arnhem moet een Metropole worden voor het oosten, duurzaam en veilig. Armoede en criminaliteit dienen met wortel en tak uitgeroeid te worden. Mensen met een beperking verdienen een plek in de Arnhemse samenleving. De basis-, maar ook de middelbare school moeten voor al onze jongeren toegankelijk zijn, ongeacht achtergrond of beperking. Daardoor ontstaat uiteindelijk voor iedereen toegang tot werk. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om continu in gesprek te blijven met de schoolbesturen en te kijken wat er mogelijk is om kinderen met een beperking onderwijs te laten volgen, samen met hun leeftijdsgenoten zonder beperking. Werkgevers in Arnhem dienen aangespoord te worden om meer mensen met een beperking in dienst te nemen.

Het bestrijden van criminaliteit is een continu proces, minderjarigen horen niet laat op straat te zijn. Ouders dienen hier op aangesproken te worden omdat zij in de eerste instantie verantwoordelijk zijn voor hun kinderen. Zij moeten niet wegkijken als hun kind van 15 jaar met een duur horloge thuiskomt.

Thuiszitters en hoogbegaafde kinderen moeten het onderwijs en de aandacht krijgen die zij nodig hebben. Geen segregatie maar inclusie.

Nederland vergrijst, dus Arnhem ook. Aandacht voor ouderen is dus van belang, zeer daar waar het digitalisering betreft en een verhoogde kans om slachtoffer te worden van digitale fraude. Ook de mobiliteit van deze groep verdient aandacht, het is een belangrijke voorwaarde om mee te doen en vooruit te blijven komen.

Welke dingen zou je ons zelf nog mee willen geven?
Zoek elkaar op, vind elkaar en verbind elkaar. Kijk naar elkaar om en doe wat nodig is. Saamhorigheid is hier een belangrijk aspect.

 

Gerelateerde berichten