Heel veel ouderen zijn ontevreden over de mogelijkheden om in Arnhem passende huisvesting te vinden. Velen hebben een groot huis, waar ze best graag uit willen als er een goede plek voor hen zou zijn. In Arnhem zijn er maar 1% van de woningen als seniorenwoning bestempeld. Maar vaak passen deze helemaal niet bij de wensen van veel ouderen. Daarom is Arnhem Centraal al tijden aan de bel aan het trekken vanwege dit tekort aan passende huisvesting.
Een groep enthousiaste Arnhemmers probeert al jarenlang een ‘Knarrenhof’ van de grond te krijgen, maar het initiatief loopt steeds dood op…. regels? ambtenaren? geld? Noem het maar op… Daarom gaat Arnhem Centraal de volgende rondvraag stellen:

Uit de krant vernamen we dat de gemeente Arnhem in het ongelijk is gesteld mbt het huisvesten van cliรซnten van Stichting Onderdak. Daarnaast lazen we dat de verhuurder de huur aan Stichting Onderdak heeft opgezegd.
In het verleden hebben een aantal initiatiefnemers van Knarrenhof Arnhem pogingen gedaan om dit initiatief in deze flat te huisvesten. Dat is niet gelukt. Dat is jammer, want veel ouderen – rijker en armer – hebben behoefte aan een dergelijke woonvorm.

De fractie van Arnhem Centraal heeft de volgende vragen:
1. Is het correct dat Stichting Onderdak geen cliรซnten meer gaat huisvesten in de Paasbergflat? Kent het college de achtergronden daarvan?
2. Heeft het college weet van de eerdere poging van de initiatiefnemers voor een Knarrenhof op deze locatie? Heeft de gemeente dit gesteund? Waardoor is het mislukt?
3. Is de wethouder bereid om ACTIEF aan de slag te gaan om een Knarrenhof op deze locatie te helpen vestigen en ondersteuning en evt middelen ter beschikking te stellen, indien dit mogelijk is?

Gerelateerde berichten