Arnhem Centraal is zeer geschokt dat we (zowel college, raad, omwonenden en ouders van kinderen op de nabijgelegen scholen) zonder ingelicht te zijn, ineens voor een voldongen feit staan dat er een zorgflat van Stichting Onderdak (begeleid wonen) op de Paasberg komt.
Vooral in de wijk Geitenkamp roept dit heel veel weerstand op. Dit is ook wel te verklaren, want de laatste jaren zijn er veel mensen onder begeleid wonen- projecten in de wijk geplaatst, wat soms voor Wild West- praktijken zorgt. Ruiten eruit, asbakken die buiten rakelings langs kinderen vliegen enzovoorts, en dit is nog maar wat onze fractievolger Martijn van Butselaar benoemde over wat er in zijn straat gebeurt. Ook door de sociale huurwoningen en lage lasten komen er toch al veel mensen met lage inkomens of mensen in de problemen bij elkaar te wonen. Of het dan verstandig is om daar mensen met een detentieverleden of verslavingsproblematiek tussen de plaatsen lijkt ons dan ook niet. En dit draagt zeker niet bij aan de leefbaarheid in de wijk. Al helemaal wat betreft de omvang die Stichting “Onderdak” nu voor ogen heeft, tussen de 40 á 50 personen worden genoemd. En dat ook nog vlak naast basisschool De Witte Vlinder (voorheen De Witte school), waar bijna 80 % van de kinderen uit de Geitenkamp naartoe gaat.
Daarom dienen we ook samen met de PvdA, GroenLinks en CDA een agenderingsverzoek ‘Spreiding van zorgvoorzieningen’ in en hopen zo dat er door de gemeente anders naar gekeken gaat worden naar dergelijke problematiek. Dit om te voorkomen dat we nog opmerkingen als: ”we zijn het afvoerputje van Arnhem geworden” gaan horen.

Gerelateerde berichten