We hebben een schuld van 720 miljoen die oploopt tot bijna 760 miljoen. Een college met SP, D66 en CDA heeft hier de afgelopen jaren voor gezorgd. De stad had niets in te brengen, terwijl we dit allemaal doen van gemeenschapsgelden.

O ja, de stad mocht nog een keer iets zeggen over de 3 ontwerpen voor het nieuwe Focus Filmtheater. Het deed ons denken aan het havenpreferendum: kiezen tussen drie varianten, maar GEEN keuze voor GEEN haven of voor GEEN filmhuis bouwen.

Er moest een leeg en winderig Kerkplein bebouwd worden. Om nu vervolgens te komen tot een leeg en winderig Marktplein met een ontoegankelijke bestrating voor mensen die minder goed ter been zijn.

Arnhem Centraal heeft het voorstel gedaan om de raad en stad mee te laten praten over hoe de stad eruit zou kunnen komen te zien. We wilden graag een architectuurnota opstellen, samen met gemeenteraad en stad. Helaas bleek dit weinig weerklank te vinden in de gemeenteraad. Het zal duidelijk zijn, dat met Arnhem Centraal in een college dit echt allemaal anders moet!