Dat de fractie van Arnhem Centraal veel kritiek heeft op de bouw van de Gele Kubus en de totale chaos die op de achtergrond lijkt plaats te vinden is algemeen bekend. Maar wij vinden ook, dat de vele vrijwilligers die er toch wat van proberen te maken niet in de kou mogen blijven staan.
Vorig jaar waren alle activiteiten buiten en daardoor goed zichtbaar.

De opkomst was aanzienlijk hoger en dat komt mede door het afgesloten karakter van de Gele Kubus. Jammer voor de inwoners die deze tijd Arnhem Samen met iedereen willen vieren.

De afgelopen dagen hebben wij diverse geluiden gehoord:
➡- Waarom is er geen schaatsbaan gemaakt voor die 2 ton?
➡ Waarom is de kubus zo hoog?
➡ Waar kunnen we het programma vinden?
➡ Waarom wordt er geen promotiecampagne gedaan om inwoners op de hoogte te brengen?
➡ Waarom is er geen verlichting rond de Kubus zodat duidelijk is dat hij open is?
➡ Waarom is de kubus niet toegankelijk voor iedereen (er zitten trappen in)?
➡ Waarom is het Gele Rijders Plein ook niet in Kerstsfeer gebracht? Het lijkt nu het kaalste plein van Arnhem!

Vragen die ook wij hebben. Ons viel namelijk ook op dat het Gele Rijders Plein afgelopen weekend letterlijk was afgesloten van het drukke, gezellige en volle centrum tijdens de Kerstmarkt. Waarom dit plein er ook niet bij betrekken in plaats van hekken plaatsen waardoor dit plein omzeild werd?

Woensdagavond de 19e december zullen wij hierover kritische vragen gaan stellen aan de wethouder. Waarom is het programma nergens te vinden? Pas gisteren werd het op de site van de gemeente geplaatst, maar de officiële site van www.dekubusarnhem.nl doet het niet eens (behalve dat er gisteren op ons appèl een link naar Facebook in is gezet)…

Arnhem Centraal is van mening, dat er goed moet worden nagedacht over het uitgeven van uw en ons geld. Gaat het dan een keertje fout, erken dat dan, ben transparant over de oorzaak en leer daarvan. Maar gewoon doorgaan en doen alsof er niets aan de hand is zorgt voor onbegrip en verlies van vertrouwen in de overheid.

Wij hopen echter van harte dat de Gemeente Arnhem er alles aan zal doen om de vrijwilligers een handje te helpen zodat hun inzet alsnog zal leiden tot een groot feest.

ARNHEM SAMEN!!!