Op 14 juni was Lea Manders mee met de horecatour, georganiseerd door Koninklijke Horeca Nederland. Het meest interessante was de excursie naar de horeca ‘buitengebieden’ in Arnhem-Zuid, waarbij we zelfs in Lent terecht kwamen. Misschien wel omdat in Zuid (nog) niet veel reuring is. Het goede nieuws is, dat er twee interessante initiatieven in Zuid op stapel staan.

Aan de Rijn krijgen we de horecagelegenheid ‘Strand Zuid’. Dit ligt aan de Rijn, maar heeft geen echt strand. Echter wel een mooie locatie voor de zomermaanden, met zicht op het water met terras en een soort horecakeet.

 

 

Nog interessanter vond Lea de in aanbouw zijnde horecavoorziening in Schuytgraaf, prachtig gelegen aan het water. Er komt een terras direct boven het water en het uitzicht is dus geweldig! We staan te springen! Maar er moet nog wel veel gebeuren want alleen de fundamenten liggen er nog…

 

 

 

Met enige zorg kijken we naar dat wat er wel of niet gaat gebeuren bij het Rijnhalgebied. Arnhem Centraal zit niet te wachten op een nieuwe blokkendoos met fastfood en een ongezellig terras. Dat hebben we al genoeg. Wij willen op het parkeerterrein hoogwaardige en gezellige horeca. Te meer omdat uit onderzoek is gebleken, dat we in Zuid best veel hebben, maar er ontbreekt iets heel fundamenteels: elkaar ergens kunnen ONTMOETEN.
Om financiële redenen zijn buurthuizen verkocht, verhuurd en dergelijke, waardoor in veel wijken niets meer te ontmoeten valt. Uit onderzoek blijkt in Zuid deze behoefte sterk te leven. Waarom niet iets als een café Vrijdag (Spijkerkwartier) en een smaakvol restaurant bij de Rijnhal? Duidelijk is dat de Rijnhal omgeving vergroend gaat worden, dus dan kan het allemaal best heel gezellig worden.
Wethouder de Vroome: aan de slag!

Gerelateerde berichten