Veel kiezers zijn geneigd hun keuze af te laten hangen van datgene wat de lijsttrekkers in Den Haag doen. Dat is op zich begrijpelijk, want die informatie is gemakkelijk via de TV te zien en te horen. Maar lokaal doet men vaak hele andere dingen, dan men in Den Haag beweert en propageert. Zo is de SP Arnhem de partij die – samen met D66 en CDA – er in Arnhem voor zorgde dat er dure cultuurpaleizen zijn gebouwd. De stad heeft hier niets over te zeggen gehad, maar elke Arnhemmer moet wél diep in de buidel tasten: jaarlijks geven we per Arnhemmer ongeveer € 300,- aan cultuur uit, zonder dat we dat beseffen. En dan mogen we vervolgens voor de entree in zo’n cultuurpaleis nog een duur kaartje betalen ook! In Arnhem moet 16% de inwoners het doen met een laag loon. Die betalen dus ook mee en hebben niet eens geld om zo’n kaartje aan te schaffen! Arnhem Centraal vindt dit onaanvaardbaar!

Bij de eerdere campagnes voor de verkiezingen van de heringedeelde gemeenten in Friesland, Groningen en Gelderland, liepen de Haagse kopstukken van de landelijke partijen prominent mee om te helpen om hun leden in het pluche te krijgen. Pechtold (D66) zei onder andere dit: “Dit is het grote verschil tussen D66 en de puur lokale partijen. De lokale partijen zijn als een snelweg zonder afrit. Natuurlijk, de puur lokale partijen hebben wortels in de gemeenschap, maar geen toegang tot de boomtoppen van Brussel of het Binnenhof.” Pechtold laat hiermee zien dat andere belangen kennelijk interessanter zijn dan de rol van volksvertegenwoordiger. Hij bevestigt hiermee ook dat hun raadsleden een onderafdeling zijn van de landelijke partijen en dat het worden van een ‘hoge boom’ een belangrijk motief is. D66 laat ook zien met de afschaffing van het referendum (samen met VVD, ChristenUnie en CDA) hoe serieus zij de mening van de burger neemt….

De raadsleden van Arnhem Centraal zitten hier dus heel anders in. Het gaat voor ons alléén om de stad en om haar inwoners. Geef uw stem dus lokaal, aan de enige echte lokale partij van Arnhem die al 20 jaar in de gemeenteraad zit. Vóór u en dóór u!