Tijdens de campagneperiode van maart dit jaar hebben twee Klarendallers de fractie van Arnhem Centraal gewezen op het vervallen monument bij hen in de wijk. In 2012 is deze plaquette door de wijk onthult “Ter herinnering aan de meest markante Klarendallers die zich in hebben gezet voor onze wijk”.

In eerste instantie stond dit monument ter hoogte van het Putplein/Elly Lamakerplantsoen. Na de bouw van het MFC midden in het hart van de wijk is deze verplaatst naar deze nieuwe locatie. De tekst en de afbeelding van de molen waren bijna niet meer leesbaar waardoor de vrees bestond dat het een keertje helemaal zou worden verwijderd omdat het toch niet werd bijgehouden.

Inmiddels staan er 4 namen op de plaquette:
– Willy Busser-Bronkhorst
– Willem-Gerrit Onstein sr
– Gerrit Danen
– Gerrit (Tempo) van Vlaanderen

De fractie van Arnhem Centraal heeft op verzoek van beide Klarendallers contact gezocht met het Team Leefomgeving Klarendal en zij hebben direct actie ondernomen. Gevolg is dat de tekst en molen weer mooi is opgehaald en het belangrijke monument voor de wijk weer lang zichtbaar zal zijn.

Arnhem Centraal vindt het van groot belang dat schijnbaar kleine maar voor bewoners ontzetten belangrijke plekken voor bewoners behouden en vooral onderhouden worden!

Samen maken we Arnhem elke dag weer een beetje beter en mooier!