■ We gaan samen met u de toekomst van de stad bespreken en bepalen. Geen coalitieakkoord meer met dichtgetimmerde afspraken vanuit de achterkamertjes.

■ Investeren in een schoon en veilig Arnhem en het voorkomen van verloedering. We verbeteren de service, halen grofvuil twee keer per jaar gratis op en gaan werken aan zwerfvuil en hondenpoep.

■ Voortaan gratis bellen met de gemeente en een klachtenmanager die uw klacht oppakt en aanspreekbaar is.

■ Investeren in ontmoeten in de wijken voor jong en oud, voor iedereen. Nu worden steeds meer ruimten onbetaalbaar voor wijkactiviteiten.

■ Elke Arnhemmer betaalt € 285 per jaar aan kunst en cultuur. Dat is veel! We gaan ons hard maken voor jaarlijks 2 gratis kaartjes voor iedere   Arnhemmer. En we stoppen met het bouwen van cultuurpaleizen.

■ Ook in Arnhem Zuid betaalt u € 285 per jaar. Daarom willen wij een cultuurcentrum in Zuid. Gewoon met gezelligheid, met culturele activiteiten in uw eigen stadsdeel, leuke horeca en terrasjes, bijvoorbeeld in het Rijnhalgebied.

■ Arnhem heeft een schuld van 720 miljoen, die op gaat lopen naar circa 760 miljoen. Dat baart ons zorgen. Wij willen de schuld niet verder laten oplopen. Dus geen extra gelden naar een nieuw museum of een dure uitbreiding van het Stadstheater. Wel opknappen wat nodig is.

■ De jeugdzorg kent lange wachtlijsten, veel regeltjes en weinig controle op kwaliteit. Ervaren hulpverleners haken af. Bij de jeugd ligt de toekomst. Onnodige regels schrappen en goed inzicht krijgen in de kwaliteit van hulpverlening.

■ Ons erfgoed moet goed behandeld en hersteld worden. Een mooie AKU-fontein, een combi van groen en kunstwerk Blauwe Golven. Eigenaren die hun fraaie panden laten verloederen worden voortaan actief aangesproken.

■ We hebben nog veel meer goede ideeën. Zie ons uitgebreide programma op via deze link. http://bit.ly/2HuX88q

 

Gerelateerde berichten