Veel inwoners van Arnhem Zuid (maar ook van Huissen) zijn onaangenaam verrast door het bericht in de Gelderlander, dat het Rijnstate Ziekenhuis het plan heeft opgevat om de polikliniek in Arnhem Zuid over ongeveer 5 jaar te sluiten . Als deze plannen doorgaan, gaat een zeer belangrijke voorziening uit het zuidelijke stadsdeel verdwijnen. Een sluiting die vele duizenden inwoners uit het zuidelijk stadsdeel gaat treffen. Met name patiënten die langdurig met regelmaat de polikliniek moeten bezoeken en daarbij afhankelijk zijn van het openbaar vervoer zullen worden gedupeerd. Er is onder patiënten en inwoners dan ook met veel ongeloof en onbegrip op deze plannen gereageerd. Voor zover zij het weten, want de patiënten zijn door Rijnstate niet op de hoogte gebracht. Zij hebben het nieuws via berichtgeving in de media moeten vernemen.

Arnhem Centraal heeft 30 januari rondvragen gesteld, waar onbevredigende antwoorden op kwamen vanuit het college. Arnhem Centraal heeft met de SP interviews met belanghebbenden gedaan, die hier zeer ontevreden mee waren. Ook heeft Arnhem Centraal een gesprek gehad met Rijnstate, waar weinig beweging in leek te zitten.

Woensdag staat een debat op de agenda om het college te bevragen, ingediend door Arnhem Centraal, SP, Arnhemse Ouderen Partij en Denk/VA. Tijdens de vragenronde van 30 januari is namelijk gebleken, dat het college van B&W al langer op de hoogte was van de plannen  van het Rijnstate Ziekenhuis. Het college gaf zelfs aan te hebben meegepraat over de sluiting. Wethouder van der Zee erkende, dat het ging om ‘een voornemen, nog geen besluit’ maar gaf tegelijkertijd aan de zaak te willen zien als een ‘voldongen feit’. De gemeenteraad werd ondertussen volledig in het ongewisse gelaten.

OOK U KUNT LATEN WETEN WAT U ERVAN VINDT. Meldt u dan bij de griffie via griffie@arnhem.nl of via (026) 377 3851.

Hier vindt u de agenda van a.s. woensdag:
https://ris.ibabs.eu/raad-arnhem/meeting/100097075/b725db02-519b-4d69-a138-b7b0fb8e97c6/