Op donderdagavond 29 november vond de conferentie ‘Samen in Arnhem’ plaats in het Musis Sacrum. Een inspirerende bijeenkomst, met brainstormsessies en veel persoonlijke verhalen! Namens Arnhem Centraal was Pascal Obma hier ook bij aanwezig.

De vraag die tijdens deze conferentie centraal stond was: wie zijn wij als Arnhem? Wat verbindt ons en wat is onze identiteit als stad? Diverse sprekers, die later ook bij de brainstormsessies in de subgroepjes gespreksleider waren stelden zich voor. Dit waren onder meer Frank Rikken van het project ‘We arnhem’, Abdelouahab Eddarkaoui van Arnhem Divers & Jong en wethouder Martien Louwers.

Vervolgens kon men aan een thematafel naar keuze plaatsnemen en met elkaar in gesprek gaan over het betreffende thema. Na drie kwartier met elkaar in gesprek te zijn geweest, kon men de bevindingen plenair met elkaar delen via de app Mentimeter, waarmee de uitkomsten op een groot scherm werden gepresenteerd. Doel van de avond was ook, dat men kon netwerken en dat er nieuwe initiatieven geboren zouden worden. Gezien de uitkomsten via de app valt af te leiden, dat die opzet wel geslaagd is. Ideeën en creativiteit waren in elk geval alom aanwezig!

Wat deze avond vooral duidelijk is geworden, is dat Arnhem een stad is die vooruit wil, die de diversiteit onder de bevolking omarmt en die ruimte wil bieden aan ieders noden en behoeften.

Arnhem Centraal onderschrijft dit van harte en ziet dan ook uit naar een vervolg op deze conferentie!

Gerelateerde berichten