Op uitnodiging van een jongerenwerker is Martijn van Butselaar namens de fractie van Arnhem Centraal op bezoek gegaan bij Willemeen.
Na een mooie rondleiding door het enorme gebouw legde Jasper Martijn uit wat er zoal gebeurt in Willemeen. Afgezien van de jongerenwerkers wordt alles verzorgd door een enorme groep vrijwilligers. Dit zijn meestal jongeren die dit leuk vinden om te doen of die een steuntje nodig hebben om aan de gang te kunnen in de maatschappij. Iedereen kent Willemeen uiteraard van de muziek, maar er gebeurt meer. Namelijk workshops, gezellig samen zijn, leren etc. Twee mooie voorbeelden zijn:

• Winterbivak. Jasper gaat dan met een groep jongeren op pad. De jongeren leren op een andere manier elkaar kennen en worden op een voor sommige toch andere manier op de proef gesteld. Dit zorgt voor doorzettingsvermogen en samenwerking.

• Arnhemixed. Onder leiding van geluidskunstenares Sharon gaan jongeren een aantal workshops krijgen die te maken hebben met geluid. Hierna gaan ze in diverse wijken van Arnhem mensen interviewen over de typische Arnhemse geluiden (denkende aan het voorbij komen van de bus etc.) die voor hun belangrijk zijn. Dit doen ze over een langere periode en aan het eind zullen we dan complicatie te horen krijgen. Dit alles zal worden opgeslagen in het Gelders Archief, zodat deze geluiden nooit verloren gaan.

Arnhem Centraal vindt het bijzonder en mooi wat deze jongerenwerkers en vrijwilligers doen voor de stad. Jongeren bedankt! 

Samen maken we Arnhem mooier en leuker.