Maandag 6 juni is een debat geweest over de invoering van Diftar, hetgeen nogal problematisch is. SP, VVD en PVV willen er vanaf. Arnhem Centraal heeft in het verleden gepleit voor het achteraf scheiden van afval. Dat vinden wij de beste service naar de inwoners toe. Toch is Diftar onze tweede keus, omdat u zelf door goed scheiden de kosten voor uw restafval stevig kan verlagen!  Want u betaalt minder, naarmate u afval beter scheidt. Gratis (rest)afval wegbrengen bestaat namelijk niet, want daarvoor betaalt u jaarlijks een stevige afvalheffing!

Het ziet er naar uit dat de invoering van Diftar wel eens helemaal van de baan zal moeten, door problemen met de privacy van pasjes, verkeerde afvalscheiding of steeds meer rommel op straat. Wij blijven vinden dat afvalscheiding achteraf de beste oplossing blijft en hopelijk gaat het daar dan toch van komen als blijkt dat Diftar niet lukt.

BETERE VOORLICHTING
Het is Arnhem Centraal een doorn in het oog, dat u het maar allemaal zelf moet uitzoeken en niet bijvoorbeeld  een afvalkaart krijgt toegestuurd die meteen inzichtelijk maakt hoe u afval naar behoren scheidt.  Daarom hebben wij een motie ingediend om deze voorlichting  nu eens op te pakken en over een jaar te evalueren of dit heeft geleid tot meer motivatie en betere afvalscheiding.
Wethouder Bouwkamp heeft deze motie overgenomen en gaat hem uitvoeren.

 

Gerelateerde berichten