Het afgelopen jaar hebben wij ons, op verzoek van bewoners en chauffeurs van AVAN, ingezet om een wachtplek te krijgen bij winkelcentrum Presikhaaf. Dit voor het aanvullend vervoer.

Toen de renovatie van het winkelcentrum in 2017 begon is de wachtvoorziening aan het Gildemeestersplein verwijderd en moesten de ouderen en mindervaliden in de bloedhete zon of stromende regen buiten wachten. Binnen kon niet omdat de afstand tot aan de halte te groot was en men daardoor vaak het busje miste. Er is immers geen exacte tijd waarop je wordt opgehaald, maar een tijdslot van circa een half uur.

De fractie van Arnhem Centraal heeft diverse malen aandacht hiervoor gevraagd en oorspronkelijk zou in december 2018 een wachthokje worden geplaatst. Die kwam er toen weer niet en dus heeft ons raadslid Arnhem Centraal/Rene Kraaijenbrink aan wethouder Roeland van der Zee verzocht met spoed een oplossing te zoeken.

En er staat nu een bankje!

Gebruikers kunnen nu fijn binnen (droog en uit de wind) wachten bij de uitgang van de Langenbachstraat. Tevens zal er nog een extra opstap/uitstapplek komen op de plek van de oude toegang naar de Albert Heijn aan het Raadsheerplein. Ook zal de gemeente borden plaatsen om de nieuwe opstaplocaties aan te wijzen.

Wij zijn blij dat het eindelijk gelukt is, maar vragen ons wel af waarom het allemaal weer zo lang moest duren. Het gaat immers maar om een bankje.

Laten we hopen dat het de volgende keer wat sneller kan…