Open brief
Geachte onderhandelaars van Groen Links, VVD, D66 en PvdA,
Beste Cathelijne, Leendert, Sabine en Martien,

Middels deze brief willen onderstaande partijen  een aantal punten meegeven voor de onderhandelingsronde die jullie gaan starten.

Een grote groep kiezers heeft zich volgens ons duidelijk uitgesproken om voor vernieuwing en een andere bestuurscultuur te gaan, waardoor er ook veel zetels naar de kleinere partijen zijn gegaan. Wij begrijpen dat Groen Links in eerste instantie het advies van de formateur volgt om met 4 grotere partijen in gesprek te gaan. We hopen echter dat de bestuurlijke vernieuwing, zoals aangegeven in het rapport Frissen,  daadkrachtig wordt aangepakt.

De kleur van onderstaande partijen is voornamelijk lokaal en we constateren dat lokaal van 4 naar 6 zetels is gegroeid. Ook de Arnhemse Ouderen Partij is gegroeid, al vertaalde zich dat niet in een tweede zetel erbij. Een samenwerking van deze 6 lokale zetels kan een uitstekende mogelijkheid bieden om tot bestuurlijke verantwoordelijkheid te komen vanuit de lokale kleur. Dit kan een coalitie versterken.

Arnhem Centraal, Denk Verenigd Arnhem en de Arnhemse Ouderen Partij willen een bijdrage leveren aan de onderhandelingen en een lokale visie willen aanbieden met als einddoel een raadsakkoord waarin alle politieke partijen plus de stad een serieuze bijdrage hebben kunnen leveren.

Met een vriendelijke groet van

Arnhem Centraal – Guus van der Laak
Denk Verenigd Arnhem- Kursat Bal
Arnhemse Ouderen Partij – Ton van Beers

Gerelateerde berichten