Op uitnodiging, van de enthousiaste vrijwilliger Arne Sunter, is Martijn namens de fractie van Arnhem Centraal een kijkje gaan nemen in buurthuis ‘t Huukske, in de wijk Lombok.
Wat hem als eerste opviel was het pand, een oude kleuterschool met al zijn fantastische details. Binnen werd het er niet minder op, wat mooi en leuk aangekleed!
Tot een jaar of tien terug werd het pand gehuurd door de gemeente voor allerlei sociale activiteiten, maar de gemeenten gaf op een gegeven moment aan te gaan stoppen. Dat was de start van dit geweldige burgerinitiatief, want de buurt vond gezamenlijk dat deze functie niet uit de buurt mocht verdwijnen. Samen met een grote groep vrijwilligers zorgen ze er nu voor dat het buurthuis de gehele week open is. Voor onder andere koffiemomenten, waar de (vaak eenzame) buurtgenoten graag gebruik van maken, om gezellig onder de mensen te zijn.
Deze groep vrijwilligers draaien dit buurthuis ook nog eens zonder subsidie. Dit kunnen ze doen door de zalen ook commercieel te verhuren voor vergaderingen, verjaardagen, etc..
Wij kunnen iedere Arnhemmer aanraden om eens een kijkje te gaan nemen! Juist dit soort voorzieningen vindt Arnhem Centraal van groot belang voor de wijk. En dat deze dan ook nog helemaal door de bewoners zelf in stand worden gehouden is uiteraard helemaal top!
Arne Sunter en alle vrijwilligers: ” Chapeau, samen maken we Arnhem mooier!”. Wij komen graag nog eens kijken!

Gerelateerde berichten