Voor ons staat vast, dat alles wat er mis kan gaan met de verbouwing van het museum, mis is gegaan.

De kosten voor de verbouwing waren te laag ingezet door de gemeente en museum, en te hoog ingezet door de aannemers. Het begint inmiddels op een potje pokeren te lijken als je de verhalen zo leest.

Voor Arnhem Centraal staat het als een paal boven water, en met ons het gros van de Arnhemmers, “geen extra geld meer naar het museum”, of zoals Greetje uit het Broek het mooi zei: “ geen cent er meer naar toe”.
Stel het wensenpakket maar zo bij, dat het met de toegezegde 15 miljoen kan. En dat er zo snel mogelijk begonnen kan worden met de verbouwing, zodat de mensen die hun baan kwijt zijn deze op korte termijn terug kunnen krijgen.
Ook staat Arnhem Centraal open voor nieuwe ideeën en plannen voor het Museum. Maar alleen als die ook gerealiseerd kunnen worden met het toegezegde budget.
Arnhem Centraal vindt, dat het Museum Arnhem meer moet betekenen voor lokale kunstenaars. Neem deze bijvoorbeeld mee in de verschillende pop-up tentoonstellingen, waarmee het museum zich nu wil profileren. Zo investeer je ook in de samenleving.