Gisteravond zijn Bram Derix en Pascal Obma als nieuwe fractievolgers beëdigd. Dit gebeurde tijdens de eerste raadsvergadering na de verkiezingen.
Fractievolgers zijn een soort van schaduwraadsleden. Enig verschil is dat ze niet zijn gekozen tijdens de verkiezingen en dus uiteindelijk niet mee mogen stemmen tijdens de besluitvorming. Maar verder kunnen zij dus wel deelnemen aan de diverse commissievergaderingen op eenzelfde wijze als raadsleden dit kunnen.

Bram Derix
Bram is 44 jaar en woont in Presikhaaf
“Ik heb veel ervaring met burgerparticipatie en wil mij in gaan zetten voor meer directe lokale invloed van Arnhemmers, bijvoorbeeld met een burgerbegroting. Tevens vind ik dat de gemeente gemakkelijker bereikbaar moet worden met bv een BuitenBeter-app. Ook wil ik mij in gaan zetten voor een schoner Arnhem, minder afval op straat.” (Facebook: Arnhem Centraal / Bram Derix)

Pascal Obma
Pascal is 35 jaar en woont in Heijenoord-Lombok.
“Mijn speciale aandacht zal de komende jaren uitgaan naar de zorg voor ons materiële erfgoed. Ik wil me gaan inzetten tegen verloedering in buurten en tegen (langdurige) leegstand van gebouwen. Verder wil ik me bezig gaan houden met de participatie en emancipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en met de ontwikkeling van duurzame energie.”

Arnhem Centraal wenst de 2 heren veel succes en plezier in hun nieuwe rol.